Joakim Eriksson

2021-07-30

Vi fortsätter med den yngre Eriksson som vi även han har äran att få ha hos oss – Arbetande Projektledare Joakim Eriksson

  • Hur länge har du jobbat på WGTA?

Jag har jobbat för WGTA sedan November 2020.

  • Vad gör du på WGTA?

I November började jag som arbetsledare men sedan en tid tillbaka sitter jag som projektledare och driver mina egna projekt inom TA och Entreprenad tillsammans med våran projektchef Joachim Engeström.
Mitt arbete omfattar en hel del kontorstjänst men även dagar ute på fält där jag får vara ”hands-on”.
På WGTA hjälps alla åt och det finns en bred kompetens genom samtliga medarbetare så det är inte helt ovanligt att alla drar sitt strå på depån, ute i fält i en kranbil/servicebil eller ritar TA-planer för kommande projekt.
Variationen är superkul!

  • Tidigare bakgrund?

Jag började i branschen 2013 som grävmaskinist och driver sedan årsskiftet 2017-2018 ett eget bolag (Northex AB) inom mark och anläggning. Innan jag började hos WGTA satt jag som maskinist och lagbas på ett större ledningsarbete i Vällingby. Min erfarenhet är ”lite av mycket” men ledningsschakter och att arbeta i trafiktäta miljöer har varit områden som jag har spenderat mycket tid i vilket passade väldigt bra inför mitt arbete hos WGTA.
Jag sitter även sedan 2019 med i valberedningen för Maskinentreprenörerna vilket ger en bra inblick i vad som händer och komma skall i branschen.

Nicoles sidokommentar: Northex.se @instagram är även det en sida ni alltid kan kika in på för att följa Jockes personal i fält ute på våra projekt!

  • Framtidsmål och vision?

I första hand har jag såklart mitt egna bolag som framtidsplan men det betyder inte att jag inte parallellt siktar högt även med mina visioner för WGTA. Jag vill hjälpa WGTA att uppnå sina/våra mål och hamna rätt i den ständiga utvecklingen. Sedan entreprenadsidan tog fart så har detta varit en puck som jag gärna spelat vidare på, både för mitt egna intresses skull men även i företagens vägnar.

När det gäller mitt personliga framtidsmål så vill jag utveckla mitt ledarskap men även inom entreprenad juridik samt upphandlingar. Jag jagar aktivt mina kollegor och försöker snappa upp så mycket jag bara kan av deras bra egenskaper samtidigt som jag försöker dela med mig av mina. Att omges av människor i denna kaliber gör att jag utvecklas i en stadig takt.

Sen har jag också någon förlägen dröm att få köra Formel-1 och har man tur även ligga sida vid sida med Valentino Rossi på Mugello Race Circuit. Tut tut!

Kontaktuppgifter:
joakim.eriksson@westersgroup.se
076 177 56 73